OBS De Meerpaal
Een Creatieve school!

Raad je plaatje

18-03-2021
Geschreven door: Nena, Hamzah en Boaz uit groep 8

Tijdens deze opdracht kregen we een filmpje te zien. In dat filmpje zaten allemaal plaatjes van schilderijen. De personen op die schilderijen zongen beroemde liedjes. De opdracht was: kom erachter wat de naam van het schilderij, de kunstenaar, het liedje en de artiest is. We deden dat in groepjes, zodat we oefenden met samenwerken.

Hoe we samenwerkten?
We moesten eerst taken verdelen. Dat was niet zo moeilijk. We hadden 3 rollen: de muziek opzoeken, de naam van het schilderij opzoeken en het opschrijven. Soms had degene die alles op moest schrijven niks te doen. Dan kon hij/zij een van de anderen helpen.

Popart | About Art
Marilyn Monroe
Dit schilderij heet: Marilyn Monroe
Geschilderd door: Andy Warhol
Je zou dit schilderij op kunnen zoeken door in Google in te typen: Pop Art Marilyn Monroe. We kijken dus naar de stijl en wat er te zien is op het schilderij. Dat typen we in op Google.


De dood van Marat
Dit schilderij heet: De dood van Marat
Geschilderd door: Jean Paul David
Je kan het vinden door in Google te typen: Schilderij van man in sterfbed.

Liedjes 
Als je de titel van een liedje wilt achterhalen, dan luister je naar de songtekst en typ je een klein gedeelte ervan in op Google. Vaak kan je het dan vinden. Maar we kijken ook of we het liedje of de artiest al kennen, want voorkennis is ook belangrijk. Dan kom je al heel ver.

Wat we ervan geleerd hebben?              
Op Google kun je heel veel vinden zonder de naam/titel ervan te weten. Met samenwerken gaat het nog veel sneller. Hiermee leerden we hoe we op internet dingen op moeten zoeken. Dat noem je online informatievaardigheid. Daarnaast hebben we veel geleerd over de kunst en de muziek. Sommige schilderijen/liedjes kenden we al. Dan was het makkelijk. Maar sommige schilderijen/liedjes waren moeilijker te vinden.

 

Powered by BasisOnline